Otac uhapšen zbog sumnje da je ubio bebu

Radiosarajevo.ba
Otac uhapšen zbog sumnje da je ubio bebu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Dvadesetosmogodišnji Z. M. iz Bratunca uhapšen je jučer zbog sumnje da je ubio bebu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Milan Bobar.

Kako je naveo Bobar, policijski službenici PU Zvornik su u saradnji sa policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo uhapsili jučer Z. M. (1991) iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teško ubistvo“.

Naime, Policijskoj stanici Bratunac je 24. marta ove godine prijavljeno je da je u zdravstvenu ustanovu primljena maloljetna osoba koje je zadobilo tjelesne povrede, za koje postoji sumnja da ih je nanio Z.M.

Nezvanično, sumnja se da je otac nanio povrede svojoj bebi. Dijete je bilo u bolnici u Tuzli, gdje je usljed zadobijenih povreda preminulo početkom aprila.

O cijelom slučaju je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio preduzimanje određenih mjera i radnji u cilju kompletnog rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela.

Policijski službenici su osumnjičenog Z. M. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predali u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, rekao je Bobar za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije