Detalji ubistva i samoubistva u Banjoj Luci

Fena
Detalji ubistva i samoubistva u Banjoj Luci
AA / Ilustracija
Danas su, prema informacijama iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, u mjestu Gradina na području grada Banja Luke u porodičnoj kući pronađena tri leša.

Još jutros izvještavali smo o tome kako je obavljen uviđaj i kako su policijski službenici CJB Banja Luka, uz prisustvo dežurnog okružnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, reagirali na prijavu koja je zaprimljena u toku dana.

Po završetku uviđaja Maja Đaković-Vidović, glasnogovornica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je potvrdila za Fenu ono o čemu su mediji spekulirali tokom dana, to jeste da je riječ o dva ubistva i samoubistvu. Kako je kazala Đaković-Vidović, ubistva i samoubistvo su se dogodila oko 5.30 sati, kada je Radojica Golemović (1956.) ubio svoju suprugu Brankicu (1969.) i sina Božidara (1998.) izvršivši potom i samoubistvo tako što je aktivirao bombu u porodičnoj kući.

Sve to odvijalo se u mjestu Dragočaj, zaseoku Golemovići kod Banje Luke, a po završetku uviđaja tužiteljstvo je naredilo da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

U Zavodu za sudsku medicinu RS-a bit će obavljena obdukcija beživotnih tijela Golemovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije