Osuđen Nermin Šolbić; Maskiran i s nožem napao komšinicu, ona ga prepoznala...

Radiosarajevo.ba
Osuđen Nermin Šolbić; Maskiran i s nožem napao komšinicu, ona ga prepoznala...
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kantonalni sud u Zenici je krajem marta ove godine izrekao prvostepenu presudu u predmetu Nermina Šolbića, kojom je optuženi proglašen krivim za krivično djelo razbojništva.

S tim u vezi sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od godinu i šest mjeseci.

Kantonalni sud u Zenici objavio je i detalje cijelog slučaja u presudi, a mi objavljujemo najzanimljivije dijelove- Šolbić je, naime, htio opljačkati stariju komšinicu, upao joj u kuću s nožem, no ona ga je i maskiranog prepoznala...

Uglavnom, zločin se dogodio 24. novembra 2018, negdje između 18 i 18.30 sati, u jednom naselju Zeničko-dobojskog kantona.

Šolbić je, znajući da kćerke H. Dž. rade u inostranstvu i da joj šalju novac, da prima penziju, da je ista sama, prišao do njene kuće.

Prethodno se maskirao na način da je preko glave navukao šal sa prorezima za oči i, nakon što je ugasio svjetlo koje je bilo upaljeno ispred kuće, držeći nož u ruci sa crnim rukohvatom dužine sječiva 115 mm i ukupne dužine 250 mm, pozvonio je.

Kada je H. Đ. ne pitajući ko je otključala i otvorila ulazna vrata kuće, naglo je otvorio ista vrata, tako maskiran držeći nož u ruci sa uperenom oštricom prema Đ., koja je, kada ga je vidjela, počela da vrišti i zbog straha se povukla u dnevni boravak.

Da ne bi neko primijetio ili čuo šta se dešava u kući, držeći oštricu noža usmjerenu prema njoj, prstom preko usta joj je naređivao da šuti, ne govoreći joj ništa, pa kada je Đ. sjela na trosjed i posumnjala na svog komšiju Nermina, istom se obratila riječima:

Dragi Nermine, bil' ti to mene ubio?

Shvativši da ga je Đ. prepoznala, skinuo je masku sa glave, spustio nož na stol te joj odgovorio „Dobro je da si me poznala, moglo je biti svašta“.

Kada je Đ. otišla do sudopera da se napije vode kako bi se smirila, uzeo je nož i šal, a zatim napustio kuću ne dovršivši izvršenje započetog krivičnog djela.

Ubrzo nakon toga je i uhapšen, te potom i osuđen na godinu i po zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije