Oružane snage BiH nastavljaju aktivnosti na gašenju požara na području Drvara

Anadolija
Oružane snage BiH nastavljaju aktivnosti na gašenju požara na području Drvara
U skladu s odobrenim i propisanim procedurama, a na zahtjev civilnih struktura vlasti, Oružane snage BiH su nastavile aktivnosti pružanja pomoći civilnom stanovništvu na gašenju požara koji su posljednjih mjeseci aktivni na široj teritoriji BiH.

"Tako su u ranim jutarnjim satima, 28. augusta 2017. godine, Oružane snage BiH helikopterom Mi-8 MTV bile angažirane na gašenju požara na lokalitetu Oštrelja u općini Drvar.

Djelujući na navedenom lokalitetu, helikopterom OS BiH ostvareno je dva sata naleta pri čemu je u devet navrata izbačeno više od 13 tona vode", saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pored helikoptera i posada Zračnih snaga OS BiH, na gašenju požara na lokalitetu Čvrsnice u općini Posušje angažirano je i 10 pripadnika OS BiH uz opremu za gašenje požara, dok se preko 100 pripadnika nalazi u pripravnosti.

"Pripadnici OS BiH su aktivan doprinos dali i jučer na izviđanju i gašenju požara u općinama Mostar i Drvar, gdje su helikopterom OS BiH, djelujući na lokalitetima zahvaćenim požarima, ostvarili 6,7 sati naleta pri čemu je izbačeno preko 13 tona vode, od čega je utrošeno preko 3 700 litara pogonskog goriva GM 1", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije