Vatrogasci, GSS i građani gase požar u Širokom

Radiosarajevo.ba
Vatrogasci, GSS i građani gase požar u Širokom
Požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, na padinama planine Čvrsnice, je i dalje aktivan, a po informacijama vatrogasaca s terena, požar na Rujištu i dalje gori, mada je situacija mnogo bolja nego prethodni dan.

Teren na kojem gori požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, gdje gori šuma munike i bukve, je nepristupačan i miniran. Po posljednjim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Jablanica, požar se spušta liticama prema Drežničkojj kotlini i približava se kućama, prenosi abcportal.info

Požar na Rujištu i dalje gori, a helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je u jutarnjim satima i imao je četiri izbačaja na dijelu gdje su bile ugrožene vikendice.

Taj dio je trenutno pod kontrolom i nema ugroženih objekata. Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar i dalje dežuraju na požarištu.

Požari otvorenog prostora između općine Kupres i općine Glamoč i dalje su aktivni.

Požar na predjelu Pakline u općini Tomislavgrad širi se prema Kupreškom polju, dok je požar otvorenog prostora planini Jadovnik u općini Drvar također aktivan i širi se. U požaru gori visoka šuma, a prostor je miniran.

Također nekoliko požara izbilo je na području Širokog Brijega gdje se nad gradom nadvio oblak dima.

Sve raspoložive vatrogasne snage su uključene u gašenje požara.

U Širkom Brijegu u pomoć su priskočili i momci iz GSS-a kao i drugi građani koji pomažu zaustaviti širenje vatre prema  naseljenim mjestima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije