Optužnica za terorizam: Nezadovoljan RS-om prijetio da će se raznijeti

Fena
Optužnica za terorizam: Nezadovoljan RS-om prijetio da će se raznijeti
Arhiv / Okružni sud u Banjoj Luci
Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu koju je 16. februara podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Ove institucije podigle su optužnicu protiv Milana Macure zbog krivičnog djela terorizam.

Optužnica Macuru tereti da je 8. decembra 2016. godine u Banjoj Luci, počinio ovo krivično djelo s ciljem ozbiljnog zastrašivanja građana i s ciljem ozbiljnog narušavanja i uništavanja osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih i društvenih struktura Republike Srpske.

"Nezadovoljan političkim, ekonomskim i društvenim uređenjem Republike Srpske, veličajući sebe kao heroja u borbi protiv istog, Macura je prijetio terorističkim činom, na način da će staviti na sebe veću količinu eksploziva i aktivirati ga na mjestu održavanja manifestacije 'Zimzograd' u Banjoj Luci", navedeno je u optužnici.

Time će, tvrdio je, prouzrokavati smrt većeg broja osoba i nanijeti veliku štetu infrastrukturnim objektima i objektima Republike Srpske, stoji u potvrđenoj optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije