Optuženi za ubistvo Damir Mehić izručen BiH nakon međunarodne potjernice

0
Radiosarajevo.ba
Optuženi za ubistvo Damir Mehić izručen BiH nakon međunarodne potjernice
Foto: Sudska policija u FBiH / Sudska policija preuzela Damira Mehića

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine izvršili preuzimanje optuženog lica Damira Mehića Bibija.

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rješenjem o određivanju mjere pritvora u nadležnu kazneno popravnu ustanovu.

Navedeno optuženo lice je izručeno od strane nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koja je za istim raspisana od strane Kantonalnog suda u Tuzli.

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Sudska policija preuzela Damira Mehića
Foto: Sudska policija u FBiH: Sudska policija preuzela Damira Mehića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije