Optuženi za pljačku kladionice u Banjoj Luci se pokajao: Želi da prizna krivicu

1
Radiosarajevo.ba
Optuženi za pljačku kladionice u Banjoj Luci se pokajao: Želi da prizna krivicu
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Banjalučanin Dario Mirjanić (36), optužen da je prijeteći šipkom opljačkao sportsku kladionicu, kaje se za ono što je uradio i želi da prizna krivicu.

Njegov branilac je u banjalučkom Okružnom sudu rekao da su u toku pregovori sa Okružnim tužilaštvom kako bi zaključili sporazum o priznanju krivice.

Mirjanića optužnica tereti da je 18. februara 2023. godine opljačkao kladionicu u banjalučkoj ulici Carice Milice kada je od radnika uzeo 4.400 KM. Kako se navodi u optužnici, Mirjanić je u kladionicu ušao noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara i zaprijetio radniku Slaviši P.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Radnika je upitao: "Gdje su pare", a kad mu je odgovorio da nema para, podigao je šipku i jako zamahnuo u njegovom pravcu.

Potom mu je ljutito rekao: "Je l' nema para" pa prišao pultu i rekao radniku: "Daj pare, ovo je pljačka."

Radnik je iz straha izvadio iz sefa 4.400 KM i dao razbojniku, koji je tada pobjegao.

Podsjetimo, Mirjanić je dobro poznat policiji, a i osuđivan je zbog ubistva Vese Medića (24), kojeg je 2011. godine izbo nožem nakon kraće svađe ispred kafića u banjalučkom naselju Obilićevo, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije