Optužen kradljivac: "Posudio" Golfa od vlasnika da bi mu ukrao ovce

0
Radiosarajevo.ba
Optužen kradljivac: "Posudio" Golfa od vlasnika da bi mu ukrao ovce
AA / Ukrao dvije ovce / Ilustracija

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv B. R. koja ga tereti da je od oštećenog krišom "posudio" Golfa u kojeg je stavio ovcu i ovna koje mu je ukrao, pa kada ih je prodao, vratio mu je automobil.

Optužnica ga tereti da je krađu počinio između 6. i 7. novembra 2019. godine od 17 sati do 6.30 sati, u mjestu Poljavnice.

"Pod okriljem noći neopaženo je došao do nezaključanog objekta - štale vlasništvo oštećenog, prišao Golfu 2 crvene boje, koji je bio otključan i u kojem se nalazio ključ za pokretanje i upalio ga", navodi se u optužnici.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Potom je, prema navodima optužnice, iz štale uzeo prvo jednu ovcu, težine oko 80 kilograma vrijednosti oko 250 KM, koju je stavio u vozilo i odvezao, te je prodao jednoj osobi za 80 KM.

"Nakon toga se vozilom ponovo vratio do objekta, gdje je zatim uzeo jednog ovna, težine oko 80 kilograma u vrijednosti oko 250 KM, te ga stavio u vozilo, odvezao i prodao istoj osobi za 100 KM. Obje životinje su vlasništvo oštećenog", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, nakon tog je Golfa vratio oštećenom, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 180 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije