Opsadno stanje u Čelincu: Policija na tragu osumnjičenom za teške krađe na području Banja Luke

1
Radiosarajevo.ba
Opsadno stanje u Čelincu: Policija na tragu osumnjičenom za teške krađe na području Banja Luke
Foto: Nezavisne / Čelinac

Policija je, kako nezvanično saznaju Nezavisne, na tragu odbjeglom D.R. iz Srbije, za koga se sumnja da je izveo više teških krađa na području Banjaj Luke, te ga već nekoliko sati traže na području općine Čelinac.

Kako nam javljaju mještani Čelinca, nekoliko sati policija traga za odbjeglim, a dosta njenih pripadnika primijećeno je u selu Grabovac, pišu Nezavisne novine.

U potragu je uključen i helikopter SAJ-a MUP-a RS.

Tinejdžer iz Srbije pretukao djevojku u Beču: Prijetio joj nožem pa je zaključao u sobu

Tinejdžer iz Srbije pretukao djevojku u Beču: Prijetio joj nožem pa je zaključao u sobu

"Još od 13 sati traje potraga, policija je na sve strane. Koliko smo čuli, odbjegli se krije na području Čelinca", kažu mještani Čelinca.

Iz Policijske uprave Banjaluka za Nezavisne kažu da se i dalje traga za ovim licem te da za sada nemaju nove informacije.

Podsjećamo, iz MUP RS su u subotu saopštili da D.R. terete da je krađe izveo od decembra 2022. godine do petka, 3. marta, tako što provaljivao u kuće i stanove dok unutra nisu bili vlasnici, a potom premetao stvari i krao razne vrijedne predmete i novac.

Podsjećamo, policijska uprava Banja Luka apeluje na građane da, ukoliko uoče lice koje se nalazi na fotografijama ili imaju saznanja o njemu i njegovom kretanju, odmah pozovu besplatnu telefonsku liniju 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici, rečeno je iz PU Banjaluka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije