Opsadno stanje u BiH: Ubijen muškarac, potraga za počiniocem

6
Radiosarajevo.ba
Opsadno stanje u BiH: Ubijen muškarac, potraga za počiniocem
Foto: Jabuka.tv / Policija postavila punktove

U mjestu Kočerin kod Širokoga Brijega sinoć u 23.40 sati dogodilo se ubistvo.

Prema prvim informacijama, došlo je do upotrebe vatrenog oružja u porodičnoj kući T. K. (46). Tom prilikom smrtno je stradao Z. B. (58) iz mjesta Broćanac kod Posušja.

Pripadnici PU Široki Brijeg su zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiteljem Borislavom Čuljkom obavili uviđaj i poduzimaju druge potrebne istražne radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog krivičnog djela ubistva.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Prema do sada prikupljenim saznanjima, s počinjenjem krivičnog djela se povezuje T. K. koji se nalazi u bijegu i za njim se traga.

Tijelo smrtno stradalog je na licu mjesta pregledao liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatirao smrt, nakon čega je tijelo po nalogu dežurnog tužitelja prevezeno u gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se po nalogu kantonalnog tužitelja izvršiti obdukcija, izjavila je za portal Jabuka.tv portparol Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Petrunjela Matijević.

Osumnjičeni T. K. nalazi se u bijegu i za njim se traga, a u pretragu terena uključeni su i pripadnici Specijalne policije.

"Građane upozoravamo da je osumnjičeni naoružan i opasan te ukoliko ga primijete da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122", stoji, između ostaloga, u saopćenju MUP-a ZHK.

Specijalna policija MUP-a ZHK postavila je kontrolne punktove na glavnim raskrižjima koja vode prema Kočerinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije