Opljačkan Amko komerc u Sarajevu, uhapšene dvije osobe s oružjem

Radiosarajevo.ba
Opljačkan Amko komerc u Sarajevu, uhapšene dvije osobe s oružjem
U ranim jutarnjim satima u srijedu nad radnicom prodavnice "Amko komerc", u općini Novo Sarajevo, izvršeno je krivično djelo razbojništva.

Kako je navedeno u saopćenju Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, cijeli slučaj dogodio se u ulici Novopazarskoj, kada je nepoznata osoba, uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim pobjegla u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, jučer u 9.50 sati u ulici Ferida Srnje, policijski službenici su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Toyota. Izvršenim pretresom utvrđeno je da su vozač G. A. (1991) i suvozač Lj. E. (1998) kod sebe posjedovali oružje i novac otuđen iz prodavnice u Novopazarskoj ulici.

Ove dvije osobe uhapšene su i predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS-a, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije