Općinski sud u Sarajevu oglasio se o slučaju Benjamina Spahovića

9
Radiosarajevo.ba
Općinski sud u Sarajevu oglasio se o slučaju Benjamina Spahovića
Foto: Crna hronika / Benjamin Spahović

Nakon što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u utorak, 13.februara, saopćili da Benjamin Spahović nema zabranu upravljanja motornim vozilom, zvaničnim saopćenjem se oglasio Općinski sud u Sarajevu.

Spahović je u februaru 2022. godine vozeći svoj automobil u Sarajevu udario Orhana Tanovića, sina bh. oskarovca Danisa Tanovića, te je zbog toga prethodne dvije godine proveo iza rešetaka. Odmah po izlasku na slobodu Spahović je sjeo za volan. 

Tim povodom su se oglasili iz Općinskog suda u Sarajevu naglašavajući da su oni policiji dostavili izvod u kojem su izrečene mjere zabrane Spahoviću.

Nove cijene maslinovog ulja frapirale cijelu Europu: Čak veterani u industriji ne mogu vjerovati

Nove cijene maslinovog ulja frapirale cijelu Europu: Čak veterani u industriji ne mogu vjerovati

"Povodom današnjeg saopćenja MUP-a Kantona Sarajevo u kojem je navedeno da nijedan sud nije dostavio akt o mjerama zabrane izrečenim prema Benjaminu Spahoviću, pravomoćno osuđenim za krivično djelo 'Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa', Općinski sud u Sarajevu je 30. septembra 2022. godine dostavio nadležnom MUP-u Kantona Sarajevo izvod podataka iz pravosnažne sudske presude u kojem je, između ostalog, naveden zakonski naziv počinjenog krivičnog djela, visina izrečene kazne zatvora za osuđenog Spahovića kao i podaci o izrečenoj mjeri sigurnosti, a to je sigurnosna mjera zabrane upravljanja prevoznim sredstvom 'B' kategorije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravomoćnosti presude (ista pravomoćna 27.09.2022. godine)", ističu iz suda.

Rekli su da navedeni Izvod MUP KS je zaprimio 30.09.2022. godine, a o čemu postoji i zvanična potvrda u Sistemu za automatsko upravljanje predmetima (CMS sistem)

Video kako Benjamin Spahović vozi automobil i čini prekršaj možete pogledati ovdje: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije