Opasnom ubici iz BiH određen pritvor: Zločin počinio u svojoj kući

1
Radiosarajevo.ba
Opasnom ubici iz BiH određen pritvor: Zločin počinio u svojoj kući
Foto: MUP ZHK / Osumnjičeni T. K. pobjegao nakon zločina

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Široki Brijeg je nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana osumnjičenom T. K. (46) iz Kočerina kod Širokog Brijega.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 4. aprila u svojoj kući ubio Z. B. (58) iz mjesta Broćanac kod Posušja.

Pritvor mu je određen zbog postojanja opasnosti od bijega, osnovane bojazni da će ometati istragu, zbog počinjenja posebno teškog krivičnog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

"Tužilaštvo će nastaviti intenzivan rad u cilju okončanja istrage u ovom krivičnom predmetu, za Jabuku.tv je izjavila portparol Kantonalnog tužilaštva ZHK Petrunjela Matijević. 

Podsjetimo, T. K. je nakon zločina pobjegao te su sve bh. policijske agencije bile na nogama. Tada su iz MUP-a ZHK saopćili da se radi o naoružanoj i opasnoj osobi i da mu građani ne prilaze.

Ipak, policajci su ubrzo pronašli osumnjičenog te ga uhapsili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije