Okončana velika potraga u Sarajevu: Uhapšen opasni šumokradica, vozilom pokušao pregaziti policajce

2
Radiosarajevo.ba
Okončana velika potraga u Sarajevu: Uhapšen opasni šumokradica, vozilom pokušao pregaziti policajce
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski specijalci / Ilustracija

Sarajevski policajci okončali su veliku potjeru za opasnim šumokradicom koji se sa vozilom pokušao pregaziti policajce.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), riječ je o A. D. (28), nastanjen u Hadžićima.

Hadžićanina, koji se sumnjiči da je počinio krivićna djela ubistvo u pokušaju i napad na ovlaštenu službenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, u četvrtak, 24. augusta u 22.20 sati, uhapsili su pripadnici Policijski uprave Hadžići i Trnovo.

Irska predstavnica nije se pojavila na generalnoj probi: Traže hitnu reakciju EBU-a

Irska predstavnica nije se pojavila na generalnoj probi: Traže hitnu reakciju EBU-a

Šumokradica je dan ranije, 23. augusta u 21.35 sati na lokalitetu naselja Ljubovčići u sarajevskoj općini Hadžići, vozilom pokušao pregaziti policajce, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Dvojica policajaca su, spašavajući živu glavu, zadobili povrede. Jedan policajac je zadobio teže, a drugi lakše povrede. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Absulah Nakaš" u Sarajevu.

Prethodno su policajci alarmirani te im je prijavljeno da je došlo do nelegalne sječe šume.

"Prilikom intervencije policajaca, u toku preduzimanja zakonskih radnji zaustavljanja terenskog vozila, vozač je pokušao vozilom pregaziti policajce, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu", saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

Policajci su, poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela, došli do saznanja da se u vezu sa napadom na policajce može dovesti A. D. te je pokrenuta intenzivna potraga u cilju pronalasku počinioca, što je, na koncu, rezultiralo hapšenjem osumnjičenog.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a 28-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju kriminalističku obradu osumnjičenog", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije