Kod Sarajeva povrijeđena dva policajca, pokušali spriječiti nelegalnu sječu šume

0
Radiosarajevo.ba
Kod Sarajeva povrijeđena dva policajca, pokušali spriječiti nelegalnu sječu šume
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

Policajac Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo u četvrtak, 24. augusta, teže je povrijeđen, a drugi lakše dok su pokušavali da spriječe nelegalnu sječu šume u naselju Ljubovčići u sarajevskoj opštini Hadžići.

U toku preduzimanja zakonskih radnji zaustavljanja terenskog motornog vozila, vozač je pokušao vozilom pregaziti policijske službenike, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio teže, a jedan lakše tjelesne povrede. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se na licu mjesta izvrši uviđaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela Ubistvo u pokušaju i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem istih može dovesti A.D., rođen 1995. godine, nastanjen u Hadžićima, te intenzivno rade na njegovom pronalasku, saopšteno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije