Oglasio se i MUP RS-a: Uhapšeni iz Doboja osumnjičen za pokušaj ubistva policajaca

Radiosarajevo.ba
Oglasio se i MUP RS-a: Uhapšeni iz Doboja osumnjičen za pokušaj ubistva policajaca
Nakon pucnjave i tuče, koje su se danas dogodile u Doboju, policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske uhapsili su osobu inicijala B. Ć. 1996. godište, dok se za još jednom osobom intenzivno traga.

Prema zvaničnim informacijama, policija traga za osobom inicijala M. H., zbog počinjenog krivičnog djela Teško ubistvo.

"Vršeći patrolnu djelatnost u mjestu Miljkovac, na području grada Doboja, policijski službenici su uočili osobu inicijala M. H., za kojim je raspisana potraga. Dok su mu se približavali, ova soba je otvorila vatru iz vatrenog oružja, prema policijskim službenicima. Policajci su uzvratili vatru, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Zatim je došlo do fizičkog napada na policijske službenike, te su tom prilikom oni zadobili teže tjelesne povrede, ali i uspjeli uhapsiti osobu B. Ć., dok se M. H. udaljio s mjesta događaja", saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske.

Dodali su i kako je jedan policijski službenik zbog povreda zadržan na liječenju u bolnici.

Podsjećamo, prema nezvaničnim informacijama, do napada je došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila dva lica sa potjernice Hasanabašića Mustafu iz Tešnja i Benjamina Ćosovića, sa kojim je bio u društvu. Hasanbašić je naime otvorio vatru na policiju na koju su oni uzvratili, nakon čega je uslijedio verbalni i fizički obračun u kojem su povrijeđena dva policajca. Prilikom pucnjave, službeni automobil MUP-a RS-a nije oštećen.

Nakon pucnjave jedna osoba je lišena slobode, dok se druga nalazi u bjekstvu, potvrdila je Kerkez.

Hasanbašić Mustafa je u bjekstvu, a Ćosović je uhapšen.

Doboj se trenutno nalazi u policijskoj blokadi, a službenici PU Doboj tragaju za bjeguncem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije