Hasanbašić i Ćosović otvorili vatru na policiju, policajac teže povrijeđen

S. H.
Hasanbašić i Ćosović otvorili vatru na policiju, policajac teže povrijeđen
U pucnjavi u Doboju jedan policijski službenik zadobio je teže tjelesne povrede, dok je drugi lakše povrijeđen.

"Oko 12:08 sati na policijsku patrolu pucano je iz vatrenog oružja u naselju Miljkovac nakon čega je uslijedio verbalni, pa fizički obračun službenika sa dvojicom napadača", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica PU Doboj Kerkez Dragana.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica, policijski službenici prevezeni su u JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj gdje je jedan od službenika zadobio teže tjelesne povrede, dok je drugi lakše povrijeđen.

Iz dobojske bolnice su nam potvrdili da se oba policajca nalaze na ljekarskim pregledima i ukazivanju ljekarske pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, do napada je došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila dva lica sa potjernice Hasanabašića Mustafu iz Tešnja i Benjamina Ćosovića, sa kojim je bio u društvu. Hasanbašić je naime otvorio vatru na policiju na koju su oni uzvratili, nakon čega je uslijedio verbalni i fizički obračun u kojem su povrijeđena dva policajca. Prilikom pucnjave, službeni automobil MUP-a RS-a nije oštećen.

Za Hasanbašićem je raspisana potraga policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon pucnjave jedna osoba je lišena slobode, dok se druga nalazi u bjekstvu, potvrdila je Kerkez.

Hasanbašić Mustafa je u bjekstvu, a Ćosović je uhapšen.

Doboj se trenutno nalazi u policijskoj blokadi, a službenici PU Doboj tragaju za bjeguncem. Na prilazima gradu formirani su kontrolni punktovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije