Oglasilo se Tužilaštvo KS: Pretresi u KJKP 'Rad' zbog sumnje na zloupotrebu položaja

2
Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Tužilaštvo KS: Pretresi u KJKP 'Rad' zbog sumnje na zloupotrebu položaja
Foto: A. K. / R / Policija u KJKP Rad

U prostorijama KJKP "Rad", na čijem čelu se nalazi Nijaz Salamović, danas, 2. augusta, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) proveli su akciju pretresa.

Pretres je izvršen po naredbi Kantonalnog suda i nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz Tužilaštva KS za portal Radiosarajevo.ba.

"Cilj pretresa je prikupljanje dokumentacije i dokaza u vezi sa krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlaštenja", rekli su iz Tužilaštva KS za portal Radiosarajevo.ba

BiH: Ženska osoba skočila sa zgrade

BiH: Ženska osoba skočila sa zgrade

Kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba, aktivnosti su se provodile na području općine Novo Sarajevo, a Mersiha Novalić je potvrdila da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS provode ove mjere po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prve fotografije sa mjesta događaja i izlazak direktora uz pratnju policije iz prostorija KJKP Rad možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije