Oglasili se iz SIPA-e o akciji Viza: Poznato zašto su privedeni osumnjičeni

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz SIPA-e o akciji Viza: Poznato zašto su privedeni osumnjičeni
Foto: SIPA / Ilustracija

Danas je na području Zenice izvedena veliak akcija SIPA-e kodnog naziva "Viza". Akcija je izvrešena u saradnji sa OSA-om i MUP-om ZDK, a po nalogu Kantonalnog suda u Zenici i Tužilaštva ZDK.

Velika akcija SIPA-e u Zenici: Hapšenja zbog organizovanog kriminala, droge...

"Akcija je rezultat višemjesečne istrage. Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 342. stav (2) KZ Federacije Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. stav (2) i “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav (1) istog zakona", navodi se u saopćenju SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsifikovanih ličnih dokumenata Republike Hrvatske(pasoši, lične karte i vozačke dozvole).

"Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata nadležnom tužilaštu na dalje postupanje", kazali su iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije