Oglasile se Oružane snage BiH nakon što je vojnik uhvaćen sa drogom

0
Radiosarajevo.ba
Oglasile se Oružane snage BiH nakon što je vojnik uhvaćen sa drogom
Print Screen / Ilustracija / Na slici nije priukazan događaj iz teksta)

Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga BiH pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti pripadnika Oružanih snaga BiH Nemanje Tripkovića (28) iz Foče, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

"Zajednički štab OS BiH je danas zaprimio obavijest Operativnog centra Istočno Sarajevo MUP-a RS, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH lišen slobode zbog navedene sumnje.
Odmah po prijemu obavijesti, nadležni u MO i OS BiH su pokrenuli istražne radnje iz svog domena djelovanja, a radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj", naveli su iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako navode ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, ono će, u skladu sa stepenom prekršaja, biti adekvatno sankcionisano.

"Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OS BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja te narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH. Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza", zaključuju u pomenutom ministarstvu.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Podsjetimo, Tripković je uhapšen na Palama, nakon što su policajci kod njega pronašli 5,25 kilograma marihuane. Policija je uhapsila i Slobodana Samardžiju sa Sokoca za kojeg se sumnja da mu je prodao drogu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije