Oglasila se Služba za poslove sa strancima BiH nakon hapšenja "škaljaraca"

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Služba za poslove sa strancima BiH nakon hapšenja "škaljaraca"
Foto: ATV / Odvođenje "škaljaraca"

Služba za poslove sa strancima (SPS) BiH danas je izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za tri osobe, državljanina Crne Gore, jer se mogu dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima, te mogu ugroziti javnu bezbjednost i poredak BiH, saopćeno je iz SPS.

"Naime, tri državljanina Crne Gore uhapšena su sinoć na Jahorini od strane policijskih službenika MUP-a RS, te su isti nakon završene kriminalističke obrade predati u nadležnost Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je navedenim licima izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, te su strani državljani u večernjim satima, preko Međunarodnog graničnog prelaza Hum udaljeni sa teritorije Bosne i Hercegovine", navedeno je u saopćenju.

Istakli su da će Služba nastaviti kontinuirano preduzimati sve neophodne mjere prema stranim državljanima koji na bilo koji način mogu ugroziti javni bezbjednost ili poredak Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u srijedu su na Jahorini uhapsila Milana Kršića, Filipa Roganovića i Bobana Sjekloća, svi iz Cetinja, a koji su osumnjičeni da su pripadnici zloglasnog škaljarskog klana.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da se mogu povezati sa drogom i oružjem, te su pretreseni i njihovi automobil, te apartman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije