Sarajevo / Oduzet mu automobil: Vozio drogiran, a za kazne duguje 7.000 KM

24. 10. 2016. u 14:09:00 Fena

Shares: 0

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog ministarstva su 21. oktobra u 20.05 sati u mjestu Blažuj, općina Ilidža, iz saobraćaja isključili vozača H.H. iz Sarajeva.

On je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Opel Astra, registarskih oznaka E83-K-760, vlasnika A.K. iz Sarajeva, pod dejstvom opojnih droga ili lijekova, dok vozilo kojim je upravljao nije imalo propisane uređaje i opremu.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.780,00 KM.

Također, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su 22. oktobra u 4.30 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz saobraćaja isključili H.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW Jetta, reg. oznaka M73-O-829, vlasnika K.M. iz Sarajeva, prije sticanja prava na upravljanje motornnim vozilom.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 7.640,00 KM.

"Pošto dosada izrečenim sankcijama nije postignuta svrha kažnjavanja jer su ove osobe nastavile vršiti najteže oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožavaju javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H.H. i H.E. su privremeno oduzeta navedena motorno vozila", navode iz MUP-a KS.

Do okončanja prekršajnog postupka vozila su na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA