Muškarac upitao djevojčicu: Mala, gdje je Meho pekar?

Radiosarajevo.ba
Muškarac upitao djevojčicu: Mala, gdje je Meho pekar?
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Pokušaj otmice prije nekoliko dana prijavljen je u Sarajevu.

Još jedan pokušaj otmice u Sarajevu desio se polovinom ove sedmice.

"Mala, gdje je Meho pekar, hajde dođi da mi pokažeš", upitao je u srijedu nepoznati muškarac 13-godišnju djevojčicu koja je poslije završetka nastave ostala u blizini škole Saburina u Sarajevu, piše sarajevsko Oslobođenje.

Potom je djevojčicu neznanac uhvatio za ruku, ali mu se ona otela i pobjegla. Nepoznati muškarac je potom otišao u susjednu slijepu ulicu, sjeo u bijeli kombi i odvezao se.

S obzirom na to da u Saburinoj ulici, nedaleko od mjesta događaja, postoji objekat koji gradi "Meho pekar", majka djevojčice nije ozbiljno shvatila kćerku kada joj je ispričala šta se desilo.

Međutim, kada je dijete istu priču sutradan ispričalo i školskom osoblju, u ovaj slučaj se uključila i policija. Navodno su pregledani videozapisi nadzornih kamera sa obližnjih objekata, ali se nije vidio kombi koji je bio parkiran u ulici koja nije pokrivena videonadzorom.

Dijana Parla, potpredsjednica Skupštine Vijeća roditelja KS-a, pozvala je roditelje da se ne izaziva bespotrebna panika, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu i povratku. Dodala je da od policije očekuje da ozbiljno i brzo provjeri sve informacije, te da se ova priča razjasni.

Podsjetimo da je ovo četvrti sličan slučaj ovog mjeseca, te da su u svakom od njih neznanci pozivali djecu da pođu s njima, odnosno da uđu u kombi ili taksi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije