Održano ročište Anelu Bećiroviću: Nakon femicida i priznanja, negira krivicu

0
Radiosarajevo.ba
Održano ročište Anelu Bećiroviću: Nakon femicida i priznanja, negira krivicu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Anel Bećirović

U Sarajevu je danas održano ročište Anelu Bećiroviću koji je počinio femicid i ubio Emiru Maslan, svoju bivšu partnericu. 

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio advokat Bećirovića Omar Mehmedbašić, osumnjičeni je šutio zbog čega je, prema propisima, zabilježeno da se izjasnio da nije kriv, iako je tri dana nakon ubistva na ročištu priznao krivicu.

U njegovo ime je tada zbog lošeg psihičkog stanja govorio advokat Mehmedbašić koji je kazao da je Bećirović priznao krivicu još na ispitivanju u policiji, te da je htio izvršiti samoubistvo nakon počinjenog krivičnog djela.

U znak sjećanja na žrtve genocida: U Sarajevu "procvjetao" Cvijet Srebrenice

U znak sjećanja na žrtve genocida: U Sarajevu "procvjetao" Cvijet Srebrenice

Podsjećamo, Anel Bećirović je 13. novembra 2023. godine u Sarajevu ubio svoju bivšu partnericu Emiru Maslan dok je njihovo četverogodišnje dijete spavalo u susjednoj sobi. 

Zbog njega je Emira bila u sigurnoj kući, a on osuđen na tri mjeseca zbog nasilja u porodici. I sistem je opet zakazao. 

Bećirović je, inače, u aprilu 2023. godine bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Protiv Anela Bećirovića se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije