Potvrđeno: Anel Bećirović u pritvoru još tri mjeseca

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Anel Bećirović u pritvoru još tri mjeseca
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ročište Anelu Bećiroviću

Anel Bećirović, osumnjičen za ubistvo partnerice Emire Maslan, provest će i naredna tri mjeseca u pritvoru, odluka je Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Anel Bećiroviću je na prijedlog Tužilaštva KS, a odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, produžen pritvor za tri mjeseca. Osumnjičeni će u pritvoru ostati do 9. maja 2024. godine, ili do nove odluke suda", rekla je Bavčić za naš portal.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Kako je dalje navela, osumnjičenom je produžen pritvor zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo te zbog opasnosti da bi puštanje na slobodu izazvalo uznemirenje javnosti.

Podsjetimo, Bećirović je uhapšen u svom stanu u sarajevskom naselju Hrasno u ulici Aleja Lipa nakon što je nekoliko sati ranije u ponedjeljak, 13. novembra, na Alipašinom Polju, usmrtio Emiru Maslan, majku svog maloljetnog djeteta.

Bećirović je, inače, u aprilu 2023. godine bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Protiv Anela Bećirovića se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije