Određen pritvor za Elvisa Selimovića: Razbijao vozila, drsko se ponašao, prijetio policajcima

1
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor za Elvisa Selimovića: Razbijao vozila, drsko se ponašao, prijetio policajcima
Foto: Arhiv / Ilustracija

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Elvisa Selimovića (42) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je  u sticaju počinio krivična djela nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ugrožavanje sigurnosti.

Saopćenje Općinskog suda Tuzla prenosimo u cijelosti:

"Elvis Selimović je osumnjičen da je u Tuzli 8. juna 2024. godine naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem u alkoholisanom stanju ugrožavao mir građana i pri tome pričinio štetu na jednom servisu za automobile, jednom automobilu a načinom vožnje automobila po gradu ugrožavao druge učesnike u saobraćaju.

Briljantni Hajradinović potopio Galatasaray: 'Zmaj' pogodio i asistirao u senzacionalnom susretu

Briljantni Hajradinović potopio Galatasaray: 'Zmaj' pogodio i asistirao u senzacionalnom susretu

Također,  osumnjičen je i da se oglušio o jasne naredbe policijskih službenika prilikom njihove intervencije po prijavi građana, te je bježao i prijetio policajcima, a dan prije ovih događaja je koristeći viber uputio ozbiljne prijetnje jednom  muškarcu i njegovoj supruzi.

Osumnjičenog su tokom iste noći lišili slobode  pripadnici Jednice policije za specijalnu podršku MUP-a TK.

Istražiteljii Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili uviđaj na terenu, potrebne pretrese, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičenog predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Selimovića", navdeli su iz Općinskog suda Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije