Detalji akcije: Hapšenje zbog posjedovanja droge i napada na policiju

0
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije: Hapšenje zbog posjedovanja droge i napada na policiju
Foto: Mup RS / Motocikl

Dobojska policija uhapsila je H.K. i E.I. iz Tešnja zbog trgovine drogom i napada na policiju.

Prilikom kontrole automobila "Renault", kojim je upravljao H.K, policajci su pronašli i oduzeli dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "spid" i hladno oružje – nož. Prilikom hapšenja H.K. je pružao otpor, te tom prilikom povrijedio jednog policajca.

Tokom obezbjeđenja tog događaja, E.I. je dok je upravljalo neregistrovanim motociklom udario u policajca i službeno vozilo.

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

"E.I. se oglušio na naređenje policijskog službenika naglo startujući motociklom, prilikom čega je jedan policijski službenik zadobio tjelesne povrede i nastala je materijalna šteta na službenom vozilu", saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako je saopćeno iz PU Doboj, H.K. sumnjiče za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a E.I. sumnjiči za  napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljeni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije