Određen pritvor pijanom vozaču: Golfom usmrtio pješaka

0
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor pijanom vozaču: Golfom usmrtio pješaka
Foto: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva u Livnu, sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužlaštva te je osumnjičenom 31-godišnjem L. B. iz Drvara određen jednomjesečni pritvor.

Kako se navodi u odluci Kantonalnog suda, L. B. je osumnjičen za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi s ugrožavanjem javnog saobraćaja zbog omamljenosti, i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 10. aprila 2022. godine oko 2.30 sati, na regionalnoj cesti Drvar – Glamoč, u naseljenom mjestu Zavođe, upravljajući vozilom Golf 4 neprilagođenom brzinom i u alkoholiziranom stanju, izazvao nesreću u kojoj je, od zadobivenih povreda, nakon ukazane ljekarske pomoći na putu prema bolnici smrtno stradao pješak 67-godišnji Ž. D. iz Šipovljana pored Drvara.

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije