Određen pritvor osumnjičenom: Zbog ispaše stoke ubio komšiju

2
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor osumnjičenom: Zbog ispaše stoke ubio komšiju
Foto: Srna / Policija uhapsila osumnjičenog

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud odredio je pritvor Muli Elezoviću (86) osumnjičenom da je prije dva dana u mjestu Islamovac kod Brčkog, zbog ispaše stoke ubio Sabriju Fazlovića, prenose Nezavisne.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, jednomjesečni pritvor Elezoviću određen je zbog opasnosti od njegovog bjekstva i bojazni da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak.

"Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je 22. februara, oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je žrtva na licu mjesta preminula", navodi se u saopćenju.

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Elezović je potom otišao do svoje vikendice pa prema islamovačkoj rijeci gdje se predao pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog u Tužilaštvu predložen mu je pritvor a Sud je to prihvatio i odredio pritvor u trajanju od jednog mjeseca, a odluku o pritvoru osumnjičeni može pobijati žalbom pred Apelacionim sudom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije