Predložen pritvor za 86-godišnjaka osumnjičenog za ubistvo

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za 86-godišnjaka osumnjičenog za ubistvo
Wikipedia / Brčko Distrikt

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora za 86-godišnjeg Mulu Elezovića, osumnjičenog da je u utorak, u mjestu Islamovac, južno od Brčkog, hicima iz vatrenog oružja ubio Sabriju Fazlovića.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bježanja osumnjičenog i straha da bi uništavanjem dokaza ili tragova kaznenog djela mogao ometati kazneni postupak, navode iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je u utorak oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, uslijed čega je žrtva na licu mjesta preminula.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, Elezović se potom udaljio s mjesta događaja, otišavši do svoje vikend kuće, a zatim u pravcu Islamovačke rijeke gdje se predao policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Isti je uhapšen, a policija je nakon kriminalističke obrade osumnjičenog predala Tužilaštvu Brčko distrikta.

Tužilaštvo je podnijelo prijedlog Osnovnom sudu Distrikta da osumnjičenom odredi pritvor, jer su ocijenili da postoji opasnost od mogućnosti bijega, kao i bojazan da bi uništavanjem dokaza ili tragova kaznenog djela mogao ometati kazneni postupak, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, Tužilaštvo u saradnji s policijom intenzivno nastavlja provođenje istražnih radnji usmjerenih na prikupljanje dokaza za kazneno djelo ubojstva, uključujući izvođenje obdukcije i određivanje potrebnih vještačenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije