Određen pritvor muškarcu koji je slatkišima pokušao namamiti djevojčicu (9) u kombi

7
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor muškarcu koji je slatkišima pokušao namamiti djevojčicu (9) u kombi
Foto: FUP / Ilustracija / Hapšenje

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 15. septembra 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Daliboru K. (1973.), iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 12. septembra, oko 18:00 sati, u mjestu Vrapčići.

On se tereti za počinjenje krivičnog djela "Protupravno oduzimanje slobode" iz čl. 179. st. 1. KZ FBiH.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Daliboru K. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Kantonalno tužilaštvo HNK u suradnji sa MUP-om HNK–PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Podsjetimo, jedna osoba uhapšena je u ponedjeljak zbog sumnje na pokušaj otmice maloljetnog djeteta u Mostaru. MUP HNK naveo je kako se u ponedjeljak oko 19:10 sati u PS Mostar Sjever obratila se H.H. (1951.) i prijavila da je NN muška osoba sa vozilom kombi, bez registracijskih oznaka u Vrapčićima, nudila čokoladicu njenoj maloljetnoj unuci N.Đ. (2014.) i mamila je da uđe u kombi.

Odmah po prijavi na teren su izašle policijske patrole i vrlo brzo pronašle navedeno vozilo kojim je upravljao K.D.(1973.) iz Laktaša. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije