Određen pritvor Mirku Bosnić osumnjičenom za ubistvo mladića iz Brčkog

Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Mirku Bosnić osumnjičenom za ubistvo mladića iz Brčkog
/ Foto: Policija
Osnovni sud Brčko distrikta BiH, jučer 1. septembra 2016. godine, održao je ročište za određivanje pritvora prema osumnjičenom Mirku Bosnić, protiv koga se vodi istraga zbog krivičnog djela ubistva.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, dana 29. maja 2015. godine, podnijelo je Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom Mirku Bosnić, te je na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora ostalo kod podnesenog prijedloga jer se osumnjičeni krio i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, shodno članu 132. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

Odlučujući o prijedlogu Osnovni sud Brčko distrikta BiH je održao ročište na kome je saslušao stranke i branioca povodom prijedloga za određivanje pritvora, te je donio rješenje kojim je u cijelosti prihvatio prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH i prema osumnjičenom Mirku Bosnić odredio pritvor u trajanju od 1 (jedan) mjesec, računajući od momenta lišenja slobode. Protiv rješenja kojim je određen pritvor stranke imaju pravo izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom.

Nakon što je razdvojen krivični postupak protiv osumnjičenih Mirka Bosnić i Gorana Ristić za ubistvo M.D., Osnovni sud Brčko distrikta BiH je 08. jula 2016. godine donio presudu kojom je optuženog Gorana Ristić oglasio krivim da je kao saizvršilac na podmukao način lišio života M.D. čime je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 163. stav 2. tačka 1., u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije