Objavljeni detalji akcije u Mostaru: Reketirali biznismena, kidnapovali njega i majku

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji akcije u Mostaru: Reketirali biznismena, kidnapovali njega i majku
PrtScr / Akcija u Mostaru

Osam članova kriminalne grupe iz Mostara koja se bavila iznudama, otmicama, prodajom droge i pranjem novca uhapšeno je jutros u policijskoj akciji Impact, a zaplijenjena je veća količina novca, droge, oružja i drugih predmeta, potvrđeno je Glasu Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio ovaj portal, uhapšeni su šef ove kriminalne grupe Sado Đugum i njegovi saradnici - poznati mostarski diler Dženan Demirović, Adnan Šljivić, Rijad Dumpor, Alen Fale, Miran Voljevica, Vedran Drljević i Edhem Memić koji je bio u bjekstvu.

Oni su, kako saznaju, ponudili svoje "usluge" poznatom mostarskom biznismenu da umjesto njega naplate dug koje je jedna osoba imala prema njemu.

"Preduzetnik je prihvatio njihov prijedlog, ali nije ni slutio kakvim će se metodama oni poslužiti. Od osobe koje je preduzetniku dugovala novac kriminalci su iznudili "audi A6" i 3.400 KM", ispričao je izvor Glasa Srpske.

Biznismen je htio da odustane od saradnje sa njima, ali je bilo kasno. Osmorka ga je ucjenjivala i prijetila, te su mu uzeli BMW vrijedan 30.000 KM i 2.000 maraka u gotovini.

"Da bi mu pokazali da su ozbiljni i da ih se neće tako lako riješiti osumnjičeni su kidnapovili biznismena zajedno sa njegovom majkom i prijetili mu kako ih ne bi prijavio", pojasnio je ovaj izvor.

U Federalnoj upravi policije kazali su, ne navodeći detalje da su pretresli devet lokacija u Mostara koje koriste osumnjičeni.

"Pronađene su materije koje asociraju na droge amfetamin i kanabis, vaga, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", rekli su u FUP-u.

Jedan od uhapšenih je prilikom hapšenja pokušao baciti drogu u sudoper dok su specijalci razvaljivali ulazna vrata.

Uhapšena osmorka će nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a u Sarajevu i Mostaru, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Njih terete organizovani kriminal, iznudu, prevaru i otmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije