Objavljene nove informacije: Zvanično potvrđeno - u pucnjavi u Brčkom ranjen policajac

0
Radiosarajevo.ba
Objavljene nove informacije: Zvanično potvrđeno - u pucnjavi u Brčkom ranjen policajac
Foto: Radio Brčko / S mjesta događaja

Iz Policije Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine danas, 6. juna, stiglo je više informacija o pucnjavi koja se u ovom gradu desila rano jutros. 

Kako navode, danas, 6. juna, u 02:57 sati, putem telefona Policiji Brčko distrikta BiH se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent koji je ranjen i na kojeg je pucano vatrenim oružjem.

"Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T, policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M., iz Brčkog", istakli su.

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

Nakon prikupljanja navedenih informacija obezbijeđeno je mjesto događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog.

"Lice S.M. je lociran na području grada i lišen slobode. O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji", naveli su iz Policije, te zaključili:

"Policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen. Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu lice S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije