Objavljena fotografija osobe s crnom kapuljačom: Da li je ovo ubica načelnika?

2
Radiosarajevo.ba
Objavljena fotografija osobe s crnom kapuljačom: Da li je ovo ubica načelnika?
Foto: Srpskainfo / Da li je ovo osumnjičeni za ubistvo?

Ubicu načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića najvjerovatnije je snimila kamera sa jedne zgrade u blizini mjesta ubistva.

Bašić je ubijen u ponedjeljak oko 6.50 u prijedorskom naselju Pećani, kada je krenuo na posao, u Policijsku upravu Prijedor.

Nakon brutalnog ubistva, očevici su ispričali kako su vidjeli muškarca da bježi sa lica mjesta, a koji je na sebi imao crnu jaknu i kapuljaču na glavi.

Kći starice iz Sarajeva traži 'ženu dobre duše' koja joj je spasila majku: "Znam da se zove Lejla"

Kći starice iz Sarajeva traži 'ženu dobre duše' koja joj je spasila majku: "Znam da se zove Lejla"

Portal Srpskainfo je u posjedu slike na kojoj se vidi muškarac, koji je obučen kao osoba koju su očevici opisali da su vidjeli kako bježi nakon ubistva, a koju su inspektori izuzeli sa zgrade u blizini.

"Na mjestu gdje se desilo ubistvo nema nijedne kamere koja je mogla snimiti sam događaj. Međutim, nakon ubistva policija je pregledala sve zgrade i objekte u naselju Pećani i to je ubrzo dalo rezultate", otkriva izvor.

Dodaje da je na jednoj zgradi primjećen video nadzor, a prilikom pregledanja snimaka uočena je osoba koja odgovara opisu osumnjičenog:

"Na snimku se vidi muškarac s crnom jaknom i kapuljačom kako nedugo nakon ubistva prolazi kraj te zgrade. Rezolucija snimka je veoma loša, ali se može vidjeti osoba koja odgovara opisu. Takođe, na osnovu ovog snimka, stručnjaci mogu procijeniti visinu i druge fizičke karakteristike osumnjičenog."

Takođe se dodaje da će se na osnovu ovog snimka pokušati utvrditi i putanja kretanja osumnjičenog nakon ubistva.

Po načinu izvršenja sumnja se da je ubistvo urađeno na profesionalan način. Izvor pojašnjava da su skoro svi znali navike Bašića pošto je on svako jutro pješke išao sam na posao.

Sumnja se da ga je ubica pratio jedno vrijeme i da je znao kojim putem ide na posao, pa je kobno jutro bio sakriven u blizini Bašićeve zgrade, čekajući ga da krene na posao.

"Ubica je sa leđa prišao veoma blizu Bašiću i iz neposredne blizine ispalio mu je samo jedan hitac iz pištolja u potiljak glave. Preminuo je na licu mjesta", kaže izvor iz istrage.

Načelnik Policijske uprave Prijedor, Sretoja Vujanović, izjavio je da je motiv ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Radenka Bašića njegov posao.

Bašić će biti sahranjen danas u 14 sati na Gradskom groblju. U entitetu RS danas je, odlukom Vlade, proglašen i Dan žalosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije