Šta je pokazala obdukcija tijela ubijenog načelnika krim-policije

2
Radiosarajevo.ba
Šta je pokazala obdukcija tijela ubijenog načelnika krim-policije
Foto: Nezavisne novine / S mjesta zločina

Obdukcija tijela Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor je završena, a utvrđeno je da ga je ubica jednim hicem pogodio u potiljak usljed čega mu je razoren mozak, te je odmah nastupila smrt.

Bašić je ubijen jučer u tom gradu, dok je pješice išao na posao, kada ga je ubica iz neposredne blizine pogodio u potiljak, nakon čega je pobjegao, a za njim još tragaju sve raspoložive policijske snage, pišu Nezavisne.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović danas će se u Prijedoru obratiti novinarima u vezi sa policijskim aktivnostima u istrazi ubistva Radenka Bašića.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Slučaj je policiji prijavljen jučer u 6.53 sati, nakon čega su sirene satima odzvanjale Prijedorom, a gotovo na svakom koraku bile su policijske patrole, baš kao i u ostalim gradovima, uključujući i Banja Luku, gdje su na punktovima policajci naoružani dugim cijevima provjeravali svako vozilo.

Iz Policije RS poručuju da će biti prevrnut svaki kamen, ali neće ostati neriješen ovaj zločin, koji se, inače, dogodio na pješačkoj zoni u blizini zgrade u kojoj je Bašić živio u prijedorskom naselju Pećani.

Kada je krenuo na posao kod obližnjeg mostića, čekao ga je ubica, a koji je, pretpostavlja se, znao žrtvine navike. Međutim, čak ni oni koji žive u neposrednoj blizini nisu čuli pucanj.

Zbog ubistva Bašića će sutra na dan njegove sahrane, u RS biti proglašen Dan žalosti a otkazana je i sjednica Skupštine grada Prijedora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije