Objavljen snimak incidenta u vodenom parku u BiH: Nudi se nagrada za pomoć u identifikaciji

2
Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak incidenta u vodenom parku u BiH: Nudi se nagrada za pomoć u identifikaciji
Foto: Facebook / Vodeni park u Sanskom Mostu

U požaru koji je u proteklu subotu u večernjim satima zahvatio kompleks vodenog parka, na lokalitetu Šejkovača nadomak Sanskog Mosta, u potpunosti je izgorio drveni objekat koji se nalazi u sklopu ovoga kompleksa bazena.

Po izbijanju požara koji je zahvatio drveni šadrvan, na lice mjesta stigli su pripadnici vatrogasne jedinice iz Sanskog Mosta te spriječili dalje širenje požara na okolne objekta.

U požaru, na sreću, nije bilo povrijeđenih, a prema prvim indicijama radi se o namjerno izazvanom požaru.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice Sanski Most, a pregledom nadzornih kamera koje pokrivaju unutrašnjost cijelog kompleksa, ustanovljeno je kako su požar podmetnule najmanje dvije maskirane osobe koje se vide na video snimcima.

Pretpostavlja se kako su najvjerovatnije preskočili zaštitnu ogradu, te potom podmetnuli požar koristeći zapaljivu tečnost koju su prethodno upotrijebili. Iz preduzeća “Vodeni park” su se potom oglasili i naveli kako im je u požaru pričinjena znatna materijalna šteta.

❗️Podmetnut požar na bazenu ❗️ Dana 16.03.2024.godine u 21:46 h na bazenima Vodeni Park u Sanskom Mostu dogodio se stravičan požar koji je prouzrokovao veliku materijalnu štetu. Policijskom istragom i pregledom video nadzora ustanovljeno je da je požar podmetnut od strane 2 maskirane osobe. A, s obzirom da ovo nije prvi napad na Vodeni Park, ovim putem molimo sve medije, institucije, građane da pomognu u pronalasku počionoca. Iz priloženih video nadzora, ukoliko prepoznajte lica, molimo vas da odmah javite nadležnom organu. Za onog ko pronađe počinioce slijedi novčana nagrada od strane Vodenog Parka. KRIMINALU ZAJEDNIČKI MORAMO REĆI NE!

Posted by VODENI PARK Sanski Most on Monday, March 18, 2024

"Ovo nije prvi put da je Vodeni park na meti ovakvih napada, pa ovim putem molimo nadležne institucije, medije i građane da pomognu u pronalasku počinilaca. Iz priloženih video nadzora, ukoliko prepoznate lica, molimo vas da to odmah prijavite nadležnom organu. Za onoga ko pomogne u otkrivanju počinilaca slijedi novčana nagrada", naveli su iz ovoga preduzeća.

Iz policije su potvrdili kako je u toku potraga za počiniocima ovoga krivičnog djela, a slučaj vodi nadležno Tužilaštvo Unsko sanskog kantona, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije