Komšije žive u strahu: Ko je čovjek koji je sinoć pustio psa na policajca u Sarajevu

4
Radiosarajevo.ba
Komšije žive u strahu: Ko je čovjek koji je sinoć pustio psa na policajca u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / Koševsko brdo

Burna noć sinoć u centru Sarajeva. Policija je zatekla dvije osobe kako pokušavaju ukrasti autmobil na Marijin-dvoru. Jednog su odmah savladali a drugi se dao u bijeg.

Kako se danas doznaje, riječ je o Adnanu Zecu, kojeg je policija odmah savladala, dok je drugi Alen Nuhbegović koji se dao u bijeg. Nakon što ga je policija sustigla on je pustio psa na njih, koji je ujeo jednog policajca za nogu.

Policija je zapucala. Uhapsili su i Nuhbegovića.

MUP KS  / Drama u Sarajevu: Pljačkaš pustio psa na policajce, oni se branili oružjem

Alen Nuhbegović je danas nakon saslušanja pušten na slobodu.

Adnan Zec (43) iz Vogošće, koji je zajedno s Nuhbegovićem zatečen u provali u Golf 2, predat je u pritvorsku jedinicu, nakon što su istražitelji utvrdili da je za njim raspisana potjernica, jer se nije odazivao na pozive suda.

Nuhbegović je poznat velikom broju Sarajlija kao osoba koja prosi na ulici u društvu psa. A, lice je i koje je poznato policiji po čestim razbojništvima i provalama u stanove.

Koševsko brdo - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Koševsko brdo

Ekipa portala Radiosarajevo.ba ranije je na poziv građana otišla u zgradu na Koševskom brdu gdje Nuhbegović živi s članovima porodice.

Stanari zgrade gdje oni žive u prizemlju kazali su tada za Radiosarajevo.ba da oni u stanu od 36 kvadrata žive sa šest pasa i mačkama.

Oni su tada istaknuli da nemaju ništa protiv životinja, ali da ih je strah pasa koji se nalaze kod ove porodice jer su već ranije napadali ljude.

Koševsko brdo - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Koševsko brdo

Nuhbegović je, tvrde stanari, odgovaran i za veliku količinu smeća u samom haustoru zgrade, ali i oko nje pa se nesnošljivi smrad širi područjem, a vrlo često stanari ne mogu ni otvoriti vrata od stana.

Kako kažu, plaše se od zaraze koja se može proširiti, te apeluju na nadležne da djeluju. Oni tvrde da porodica nije vlasnik ovog stana.

Upozorili su i na problematična ponašanja, druženja s osobama koje prati "reputacija kriminalca", te su nam tada rekli da je pitanje dana kada će, zbog njegove naravi, "nastradati neko", što se, u jednoj mjeri, sinoć i desilo.

Općinu Centar su zvali više puta i pokušaju da se ovaj problem riješi, ali u mandatu prošle vlasti ništa se nije mijenjalo.

Sa stanarima, koji zbog zaštite sebe i porodica žele ostati anonimni, razgovarali smo i danas.

Još uvijek su u istom strahu i sad se plaše da bi situacija "mogla eskalirati".

Od nadležnih očekuju da se ovaj problem riješi čim prije.

Koševsko brdo - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Koševsko brdo

Podsjećamo, sinoć u 23:05 sati je obaviještena dežurna služba Druge policijske uprave da je u ulici Turhanija, područje općine Centar Sarajevo u toku teška krađa u putničko motorno vozilo.

Policija je zatekla Zeca i Nuhbegovića. 

Zec je uhvaćen odmah, dok je Nuhbegović sa psom pokušao pobjeći. Kada su ga policajci sustigli i kazali mu da stane, on je pustio psa na njih.

Pas je ugrizao jednog policajaca za nogu.

Drugi policijski službenik je ispalio prva dva hica, a zatim još tri u pravcu psa.

Povrijeđenom policajcu je ukazana ljekarska pomoć u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije