Novi udar na turiste: Džeparošice ponovo uhvaćene u Mostaru - završile u policiji

3
Radiosarajevo.ba
Novi udar na turiste: Džeparošice ponovo uhvaćene u Mostaru - završile u policiji
Foto:Hercegovina.info / Džeparošice u Mostaru

Službenici Policijske uprave (PU) Mostar su operativnim radom na terenu, a i po dojavi stanovnika, tokom današnjeg dana priveli četiri džeparošice.

One su do sada u službene prostorije PU Mostar privedene više puta, pa se stoga i ovo današnje privođenje može opisati kao nastavak nekog novog filma 'Ponovno uhvaćene'.

Ove džeparošice su uglavnom 'radile' na potezu od Franjevačke crkve do ulaza u Stari grad u Mostaru gdje bi se infiltrirale (ubacile) u grupe (manje ili veće) turista, te bi uvježbanom grupnom tehnikom od turista iz ruksaka i torbi otuđivale uglavnom novčanike, a nerijetko i druge vrijedne stvari.

Nekadašnja Dinamova zvijezda bori se sa vremenom: "Bolest je neizlječiva, umrijet ću"

Nekadašnja Dinamova zvijezda bori se sa vremenom: "Bolest je neizlječiva, umrijet ću"

Osim na navedenoj lokaciji, često su djelovale i na željezničkoj stanici u Mostaru gdje bi dočekivale putničke vozove i ubacivale se u grupe putnika i na taj način 'odrađivale' žrtvu. Isti princip su primjenjivali i na željezničkoj stanici u Sarajevu.

Također, u posljednje vrijeme kako su intenzivirani dolasci turista, tako su se i ove džeparošice aktivirale, te su osim od Franjevačke crkve do Starog grada, aktivne i na potezu od Narodnog pozorišta Mostar do Starog grada, piše Hercegovinainfo.

Osim u Mostaru, iste džeparošice su privođene i po drugim gradovima Bosne i Hercegovine, ali i Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije