Novi slučaj u BiH: Učenik došao u školu s pištoljem, uhapšena četiri maloljetnika

0
Radiosarajevo.ba
Novi slučaj u BiH: Učenik došao u školu s pištoljem, uhapšena četiri maloljetnika
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak, 29.marta 2024. godine, lišili su slobode četiri maloljetna lica zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo 'Dogovor za izvršenje krivičnog djela'.

Naime, nastavljajući rad po prijavi a vezano za maloljetnog učenika koji je donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je maloljetno lice donijelo startni pištolj u školu kako bi isti predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetna lica.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Na osnovu prethodno navedenih okolnosti, u srednjoj školi u Gradišci, danas je održan sastanak multisektorskog tima, na kojem je prisustvovalo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Gradiške, kako bi svako preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije