Užas na ulicama Sarajeva: Namjerno autom udario djevojku i mladića, pa pobjegao

Radiosarajevo.ba
Užas na ulicama Sarajeva: Namjerno autom udario djevojku i mladića, pa pobjegao
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS
Nakon što je veliki dio javnosti posljednjih mjeseci bio uznemiren brojnim ugrožavanjima sigurnosti učesnika u saobraćaju, posebice nakon pogibije dvije djevojke u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu, ovih dana interes javnosti je nešto manji.

Ipak, to nije mnogo utjecalo na stanje u saobraćaju, te je tako prekjučer u ulici Trebinjska, koja pripada općini Novi Grad Sarajevo, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđena dva lica.

Kako stoji u izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, policijskim službenicima je 29. novembra, oko 15.25 sati prijavljeno da se u ovoj ulici nalaze dva lica koja su zadobila povrede usljed udara putničkog vozila nepoznate marke i registarskih oznaka. Nakon uviđaja, utvrđeno je da su povrijeđene osobe inicijala T. V. (rođen 1989. u Sarajevu) i malodobna A. A. (rođena 2001. godine u Sarajevu), koje su nakon nesreće prevezene u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali da T. V. ima teže tjelesne povrede, dok je A. A., nasreću, zadobila samo lakše tjelesne povrede.

Policijski službenici su, tokom istrage, uspjeli saznati da su povrijeđene osobe povrede zadobile nakon što ih je jedan vozač tokom vožnje unazad udario. Nakon toga su se verbalno sukobili vozač automobila i T. V., kojeg je udario vozilom, a sve to je uzrokovalo da, čini se namjerno, nepoznato lice koje je počinilo i prvu saobraćajnu nesreću prednjim dijelom vozila udari dvije već povrijeđene osobe, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O svemu ovome obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nakon čega su policijski službenici, radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, uhapsili osobu H. A. (rođenu 1982. godine u Sarajevu), zbog postojanja sumnje da je vozilom počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Privremeno mu je i oduzeto vozilo, a istraga u ovom predmetu je nastavljena.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije