Bugojno: Ko je uhapšeni muškarac i kakva je veza između dva zločina

Radiosarajevo.ba
Bugojno: Ko je uhapšeni muškarac i kakva je veza između dva zločina
Foto: Bug.ba / Vatrogasci na mjestu požara u Bugojnu

U Bugojnu su jučer, u jutarnjim satima, prijavljena dva slučaja sa smrtnim posljedicama.

Bugojno: Rođake ugušio dim, drug im uhapšen zbog ubistva starice
Ubistvo u Bugojnu: Pronađeno tijelo starije ženske osobe
Velika tragedija: Dva mladića smrtno stradala u požaru u Bugojnu

Kako smo već pisali, beživotna tijela dvojice rođaka Denisa S. (24) i Muhameda M. (23), pronađena su tokom gašenja požara u kući u ulici Kovačuša, a Ankica K. (75) je ubijena u drugom dijelu ovog grada, u ulici Jaklić.

"Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika PU i PS Bugojno, te Sektora kriminalističke policije, zbog dovođenja u vezu sa ovim krivičnim djelima jedna osoba je privedena i nad njom se provodi kriminalistička obrada. Tokom dosadašnje istrage pronađeni su određeni tragovi i predmeti koji sa visokim stepenom izvjesnosti ukazuju na moguću vezu osumnjičenog sa navedenim krivičnim djelima. Također, identifikovana je i privedena osoba za koju se sumnja da je pomogla izvršiocu nakon izvršenja ovih krivičnih djela", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona.

Nezvanično, uhapšen je Narcis Mekić, a istražitelji sumnjaju da su rođaci zajedno s njim opljačkali Ankicu K, a Mekić ju je ubio. Potom su otišli u kuću, u kojoj su pronađena tijela dvojice rođaka, gdje su pili i slušali glasnu muziku, tvrde svjedoci.

Još uvijek nije poznato kako su Denis i Muhamed stradali. Prema pisanju pojedinih medija, navodno su se posvađali oko plijena, pa ih je Mekić izbo nožem i zapalio, nakon čega je pobjegao. Nezvanične priče trebali bi rasvijetliti rezultati obdukcije koji se očekuju danas. Također, još nije poznat uzrok požara - navodno, nisu pronađeni tragovi zapaljvie tečnosti.

"U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom nastavljaju se poduzimati zakonske mjere i radnje na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, nakon čega će osumnjičeni biti predati tužilaštvu na dalje postupanje", poručuju iz MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije