Novi detalji pucnjave u Brčkom: Djevojka teško ranjena, muškarac uhapšen

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave u Brčkom: Djevojka teško ranjena, muškarac uhapšen
Foto: MUP Brčko distrikt / Policija, Brčko / Ilustracija

Djevojka rođena u Njemačkoj, a nastanjena u brčanskom naselju Gornji Rahić teško je povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila sinoć u tom mjestu.

Muškarac osumnjičen za pokušaj ubistva je uhapšen.

Danas su se oglasili i iz Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

“Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je obaviješteno o događaju te u saradnji s Policijom Brčko distrikta intenzivno preduzima potrebne mjere i radnje kako bi utvrdilo sve relevantne okolnosti teškog i po život opasnog ranjavanja, iz vatrenog oružja, jedne ženske osobe”, naveli su u saopćenju.

Pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem toku postupka, a također, naređeno je obavljanje potrebnih vještačenja kako bi se nesumnjivo utvrdio način i druge okolnosti izvršenja krivičnog djela, koje je kvalificirano kao ubistvo, u pokušaju.

"U cilju zaštite interesa postupka, u ovom momentu, ne možemo objaviti više informacija o samom događaju”, navode iz Tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije