Novi detalji horora u bh. školi: Profesor suspendovan, postoji snimak kako zlostavlja učenicu?!

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji horora u bh. školi: Profesor suspendovan, postoji snimak kako zlostavlja učenicu?!
Foto: Prtscr / Youtube / Srednjoškolski centar u Kneževu

Profesor Zoran M. iz Kneževa/Skender-Vakufa uhapšen je jučer, 13. septembra, zbog sumnje da je obljubio učenicu (16) srednje škole u tom gradu, objavili su danas mediji u ovom bosanskohercegovačkom entitetu.

Profesor je ranije bio i direktor Srednjoškolskog centra u Kneževu, a njega je policiji prijavila učenica koja je bila njegova žrtva.

"On je odmah isti dan uhapšen i obavljena je kriminalistička obrada nad njim. Nakon što je saslušan u policiji, predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", otkrio je izvor blizak slučaju, a profesor je jutros bio na saslušanju kod postupajućeg tužioca.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Doznaje se da mu se na teret stavlja krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina, a za ovo djelo mu prijeti i do osam godina zatvora.

Doznaju se i novi detalji užasa - profesor je navodno snimljen kako grli i ljubi učenicu u tom gradu, a mediji iz entiteta RS navode kako bi upravo ovaj snimak mogao biti ključni dokaz protiv Mitrovića.

U međuvremenu, nakon ispitivanja u banjolučkom tužilaštvu profesoru Zoranu M. je predložen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog okolnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo. Direktor Srednjoškolskog centra Jovan Dučić Kneževo Bojan Regojević rekao je da je odmah nakon saznanja za hapšenje suspendovao profesora: "U što kraćem roku biće pokrenut disciplinski postupak protiv njega."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije