Novi detalji hapšenja žestokog momka Adnana Šeraka

Radiosarajevo.ba
Novi detalji hapšenja žestokog momka Adnana Šeraka
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Adnan Šerak

Adnan Šerak, poznati "žestoki momak" iz Ilijaša, za kojim je bila raspisana potjernica zbog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, večeras je nakon 21 sata kada je uhapšen, sproveden u objekt za zadržavanje osoba lišenih slobode, potvrdio je za Radiosarajevo.ba izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sarajevo: Uhapšen jedan od najzloglasnijih ubica u BiH, Adnan Šerak

Pobjegao jedan od najzloglasnijih ubica u BiH: Adnanu Šeraku se izgubio svaki trag

On je potvrdio da su Pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar, Šeraka uhapsili u kafiću "Trezor", u Kranjčevićevoj ulici, u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Kako nezvanično saznajemo, Šerak je uhapšen po dojavi građana, a prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj.

Šerak je na početku negirao da je on osoba za kojom tragaju policajci na cijelom području Bosne i Hercegovine, ali su ga policajci preoznali po tetovaži koju ima na ruci.

Podsjetimo, Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, a izdržavanje kazne trebao se vratiti 22. oktobra.

Naš portal je pisao da je Šerak pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva.

Žestoki momak iz Ilijaša iza sebe ima mnoštva krivičnih djela, među kojima je i ubistvo zatvorenika Dženana Džake.

„On će se u pritvoru zadržati 24 sata, nakon čega će biti predat pripadnicima KPZ-a Zenica, odakle je i pobjegao“, dodao je naš izvor.

Na naše pitanje da li mu zbog bjekstva prijeti nova zatvorska kazna, izvor portala Radiosarajevo.ba blizak istrazi je kratko kazao:

„To više nije do nas. Eventualnu novu kaznu mogu mu odrediti pripadnici KPZ-a Zenica“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije