Novi brutalni napad u BiH: Nasilnik pretukao suprugu, žrtva u bolnici

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

UrS

Jos jedan dokaz nesposobne vlasti koja je na nivou djecije pameti i znanja.Zlo koje liderise procesima ubire milione sebi,kupuje vile narod nema za hl****.

333

@Nece Slazem se da se radi o slabicima i/ili ljudima sa raznim poremacajima licnosti. Medjutim, ne mozete da znate kako je zenama u toj poziciji i sta je svaka u stanju ili nije da uradi. Zene u prosjeku napustaju nasilnika 7 puta prije nego sto to uspjesno urade, a u momentu kada ga napustaju njihov zivot je ugrozen preko svih zamislivih granica. Zene koje trpe nasilje, pogotovo duzi niz godina, cesto nisu u psihickom stanju da se brane, a vecina zena opcenito ne moze fizicki da se odbrani od nekog ko je jaci. Mnoge koje su pokusale da se odbrane su ubijene. Veoma mali broj muskaraca generalno razmislja o strahu u kom zene zive, pocevsi od toga da pomno prate ko hoda iza njih po ulici, cak i u po bijela dana. Borba protiv nasilja ne treba da podrazumijeva samo, i ako je uopste moguce, da se zena fizicki odbrani, i ako prezivi pokusaj da se odbrani da je poslije peglaju po sudovima i patrijarhalna okolina osudjuje. Zna se kako se te stvari rjesavaju danas - i naucna istrazivanja i praksa su daleko uznapredovali. Sta hocu u stvari reci - ne moze se generalizirati bez toga da se stvari sagledaju malo dublje.

/ Najnovije