Nove informacije o pucnjavi u Zenici: Ubijen bivši europski prvak u kik-boksu

Radiosarajevo.ba
Nove informacije o pucnjavi u Zenici: Ubijen bivši europski prvak u kik-boksu
Foto: Zenica Blog / Ubijen bivši europski prvak u kik-boksu

Džemal Mahmić (34) preminuo je od povreda zadobijenih u pucnjavi u buregdžinici “Lađana” u Zenici,  jutros iza 9 sati.

Kako nam je potvrđeno, Mahmić je s teškim povredama prebačen u Kantonalnu bolnicu, gdje ljekari nisu uspjeli da ga spase.

Preminuo mladić koji je jutros ranjen u pucnjavi u Zenici

Zeničanin na kojeg je jutros pucano u zeničkoj buregdžinici preminuo je u Kantonalnoj bolnici Zenica usljed zadobivenih povreda, saznaje portal Radiosarajevo.ba Podsjećamo, u zeničkom naselju Jalija jutros je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Potjera za počiniocem: U pucnjavi u Zenici teško ranjena jedna osoba Pucnjava se desila u jednoj buregdžinici.

Prethodno, u ovom objektu u ulici Londža, na njega je pucala još uvijek nepoznata osoba. Na terenu je veliki broj policajaca, piše portal Zenicablog.

Kako piše ovaj portal, Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjekstvu.

Bivši europski šampion u kik-boksu u dva navrata je bio akter sa kriminalcima.

U svojim iskazima medijima i u javnosti je tvrdio “da je reagirao braneći mladiće koji su dolazili u bokserski klub u kojem je radio, jer nije mogao šutiti na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od strane lokalnih dilera i kriminalaca”.

Potjera za počiniocem: U pucnjavi u Zenici teško ranjena jedna osoba

Za počiniocem se intenzivno traga

Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva. očigledno da je neko kome se Mahmić “debelo zamjerio” ovaj put uspio u svojoj nakani. 

Mahmić je bivši europski prvak u kik-boksu, rođen 1986. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije