Nove dojave o postavljenim bombama u sarajevskim školama. Razlika u odnosu na ranije prijave

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Znači policija uhitila pogrešnog srednjoškolca

Ja vam stalno govorim- ovo je nivo veći od srednjoškolca. Ovi “srednjoškolci” mogu hakirati banku a da ne znaš odakle je dojava došla. Profesionalni hakeri sa visokom IT diplomom, ali ne sa Ganićevog univerziteta.

Ermina

Oglašavaju se pojedini uposlenici škola ,te kritikuju ovu kriznu situaciju o dojavama “postavljenih bombi”,pa se stiče dojam da se njih sve i ne tice , jer postoje nadležne službe ,agencije i ministarstva,oni samo negoduju zbog nastale situacije zastrašivanja i terora! Kroz svoja promišljanja sugerisu da je Ministarstvo obrazovanja “krivac”za ova dešavanja ,te se žale da se osjećaju kao “stoka” kada se pristupi evakuaciji učenika i uposlenika skole!!! Planovi za krizno djelovanje postoje, ali oni ne amnestiraju sve uposlenike skole da se prilagode ovoj kriznoj situaciji ,da ne stvaraju paniku,da sugestivno ne učestvuju u komentarima putem društvenih mreža ,te da u ovoj fazi budu suzdržani od dnevno-političkih događaja ! Krizno komuniciranje s javnošću je prvi zadatak samo ovlaštenih lica, a nikako uposlenika škola i učenika ,a sto ,nažalost ,čine pojedinci nekih škola ! Naravno,zabrinuti su i tiče ih se,ali način javnog promišljanja i njihova kritika doprinose osjećaju nesigurnosti kod svih građana ! Oni ,kao pojedinci ne čine ništa kako bi umirili javnost,naprotiv,ponašaju se kao posmatrači i publika koja samo zviždi …jer zaboga,nije to njihov posao,oni se samo osjećaju kao “stoka”! Aktivni su samo za druge poslove,za koje nisu nadležni, tipa:zašto pravilnici …zasto ne sindikat…zasto direktori…mi predlažemo bolje…zašto ministrica…zašto politika…a kada su ovakve krizne situacije ,nije to njihov posao,neka rade nadležni i sl. Proći će i ova krizna situacija …

Serudin

Evo,oglasio se i S. Sivro!Danas je dan žalosti ,Donja Jablanica zavijena tug om,planetarnim bolom ,a doživotni prvi u sindikatu danas traži od Vlade KS isplatu “ nekih novčanih sredstava”!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tuga i bol za stradalima ,zajednička Dženaza,kataklizma ,dojava o postavljenim bombama po školama ,Sivro se češlja … Moguće je da ta novčana sredstva potražuje od Vlade,kako bi njegov sindikat ta sredstva usmjerio stradalim i unesrećenim ljudima od poplava!Ipak je to sindikalna solidarnost ! Moguće je i da se doživotni licno odrekao mjesečnih primanja za unesrećene ,pa se izvinjavam ako griješim ?!

H -INJA

>>Evo,oglasio se i S. Sivro!Danas je dan žalosti ,Donja Jablanica zavijena tug om,planetarnim bolom ,a doživotni prvi u sindikatu danas traži od Vlade KS isplatu “ nekih novčanih sredstava”!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tuga i bol za stradalima ,zajednička Dženaza,kataklizma ,dojava o postavljenim bombama po školama ,Sivro se češlja … Moguće je da ta novčana sredstva potražuje od Vlade,kako bi njegov sindikat ta sredstva usmjerio stradalim i unesrećenim ljudima od poplava!Ipak je to sindikalna solidarnost ! Moguće je i da se doživotni licno odrekao mjesečnih primanja za unesrećene ,pa se izvinjavam ako griješim ?! ka Serudin<< Stalna Sivrina podrška izvjesna INA ,rezignirano konstatira “sada će urgencija na urgenciju,pa administrativna šutnja “,da li je radno vrijeme završeno ,ili je komentiranje po društvenim platformama u opisu poslova ovih izuzetno angažiranih uposlenika ?Sad će i Zoka da kaže koju “mere biti…”Sve se radi,osim posla za koji su dobro plaćeni , ludilo mozga,eto tko radi u školama €!

/ Najnovije