Nije bilo sudske odluke: Kerim Mudželet ponovo pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Nije bilo sudske odluke: Kerim Mudželet ponovo pušten na slobodu
Arhiva / Kerim Mudželet

Kerim Mudželet, koji je osuđen na osam godina zatvora jer je 2015. godine skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, ponovo je pušten na slobodu, a to je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Naime, u Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je novo, ponovljeno, suđenje Mudželetu nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu presudu.

On se nalazio u pritvoru, ali budući da nije donesena nova odluka u ovom slučaju u roku od godine,  pušten je na slobodu.

 Kerim Mudželet je u decembru 2016.  osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz decembra 2016. godine, pored osuđujućeg dijela, Mudželetu je izrečena mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine. 

On je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi, te je pokosio dva pješaka među kojima i Jelenu Opričić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije